Telekom
Romania
Mobile
Communications

Dina Tsybulskaya
CEO Telekom Romania Mobile Communications

Pentru echipa Telekom Romania Mobile, crearea și consolidarea încrederii clienților noștri este cel mai important obiectiv comun. Avem grijă de clienții noștri și le prioritizăm interesele, pentru a le oferi experiența mobilă pe care și-o doresc. Motto-ul nostru este: „Mobilitate conform dorințelor dumneavoastră”. La baza acestei Cutomer Journey stau următoarele promisiuni: Clienții Telekom existenți sau noi primesc aceeași ofertă: tarife simple, nelimitate, fără surprize: identică pentru clienții persoană fizică și persoană juridică. Știm cât de important este pentru clienții noștri să fie conectați - oriunde s-ar afla, pe orice dispozitiv, pentru afaceri, pentru școala copiilor sau în familie.

În ultimul an ne-am dedicat implementării obiectivelor noastre cu perseverență și angajament. Succesele noastre în afaceri nu lasă nicio îndoială asupra faptului că oamenii din România sunt interesați de oferte oneste, fără costuri ascunse și că corectitudinea este deosebit de importantă pentru ei.

Sustenabilitatea a continuat să fie o parte integrantă a planificării și operațiunilor noastre strategice, bazându-se pe următorii trei piloni: Educație și participare, precum și îmbunătățirea eficienței energetice pentru reducerea emisiilor de CO2 la zero. Rețeaua Telekom România este operată cu energie electrică 100% verde din 2021. În plus, au fost luate măsuri semnificative pentru a reduce consumul de energie și emisiile de CO2 ale companiei noastre. Astfel, până la sfârșitul anului 2022, am echipat peste 500 de stații de bază cu sisteme fotovoltaice. În cadrul inițiativei „Good Purpose” a Deutsche Telekom, am conlucrat și cu angajați și voluntari externi la reîmpădurirea malurilor Dunării în apropierea orașului Giurgiu, unde au fost plantați în total 5.000 de arbori.

În ceea ce privește digitalizarea, am continuat să promovăm în mod activ incluziunea și participarea digitală pentru copii, concetățeni și vârstnici și, de asemenea, am dezvoltat soluții de securitate pentru prevenirea furtului de identitate. Cu programul nostru de burse MINT 2022-2023, ne continuăm inițiativa educațională de a sprijini studenții foarte dotați. 

Sustenabilitatea nu poate fi obținută peste noapte. Misiunea noastră mobilă, formulată în manifestul nostru „Mobilitate conform dorințelor dumneavoastră, vine în sprijinul eforturilor noastre de sustenabilitate oferind clienților noștri produse și servicii pentru o eră digitală, așa cum se și așteaptă de la o companie care conștientizează problematica energiei.

 

Pe scurt: Cele mai importante aspecte

Piețe, domenii comerciale și cote de piață

 

Până la data de 30 septembrie 2021, Telekom Romania cuprindea cele două companii Telekom Romania Communications și Telekom Romania Mobile Communications. În luna septembrie 2021, Hellenic Telecommunications Organization S.A. („OTE”) a anunțat că și-a vândut cu succes participația de 54% din Telekom Romania Communications S.A. (“TKR”) către Orange Romania. Așadar, Telekom Romania Communications (Telekom Fixed) nu mai aparține concernului Deutsche Telekom. Dina Tsybulskaya a fost numită CEO al Telekom Romania Mobile Communications S.A. (Telekom Mobile) începând cu data de 1 septembrie 2021. Proiectele menționate în Raportul CR pe 2022 se referă la Telekom Mobile.

Telekom Romania Mobile Communications

Telekom Romania Mobile Communications face parte din grupul Deutsche Telekom și oferă, începând cu 1 octombrie 2021, servicii comunicaționale mobile, după ce toate operațiunile de telefonie fixă (servicii de Internet, telefonie și TV prin rețea fixă) au fost externalizate către o altă companie.

Numărul de clienți

 

4,16 milioane (T4 2022)

Numărul de angajați  

La 31 decembrie 2021 aveam 876 de angajați.

Implicarea Deutsche Telekom AG din

 

2008

Certificat conform

 

ISO 9001:2015   
ISO 14001 img:2015
ISO 45001:2018  
ISO 37001:2016
ISO 31000:2018
ISO 22301:2019
ISO 37301: 2021
ELOT ISO/IEC 27001:2013  

Informații suplimentare pe Internet

 

https://mobile.telekom.ro/

Rapoarte CR proprii

 

Telekom Mobile a făcut din sustenabilitate o prioritate strategică în 2021 și 2022. Toate inițiativele de protecție climatică sunt incluse în raportul de sustenabilitate 2021 al Telekom Romania Mobile Communications SA și respectă reglementările de guvernanță corporativă. În acest raport, Telekom Mobile detaliază toate inițiativele, proiectele și rezultatele legate de sustenabilitate, inclusiv reducerea impactului asupra mediului al amprentei noastre de CO2, precum și contribuțiile sociale și comunitare ale companiei. Raportul despre indicatorii non-financiari pentru 2021 este accesibil aici. 

Distincții, apartenențe și colaborări/participări la dialoguri politice (naționale/internaționale)

Distincţii:

  1. În decembrie 2022, Telekom Mobile a fost distins cu aur în clasamentul indexului CST din România pentru raportarea de sustenabilitate pentru 2021.

    Telekom Mobile este una dintre cele mai bune companii în acest domeniu, alături de companii precum Kaufland, Coca-Cola HBC, CEZ România, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania și Heidelberger Zement.

    INDEXUL românesc pentru Corporate Sustainability & Transparency (indexul CST) este cel mai important și complet clasament de sustenabilitate din țară. Acesta listează peste 750 de companii, fiecare având peste 500 de angajați. Companiile cu mai puțin de 500 de angajați pot aplica pentru o evaluare bazată pe un scor.

    Raportul complet, precum și clasamentul pot fi găsite aici:

    https://sustainabilityindex.ro/wp-content/uploads/2022/12/Romania-CST-Index-2022.pdf

  2. Pentru proiectul „Futureproof”, Telekom Mobile a fost distins cu argint în cadrul indexului comunitar la categoria „Instruire pentru carieră”. 

    Indexul comunitar există din 2019 și este primul și singurul index img pentru programe și proiecte ale companiilor românești care investesc în cauze comunitare.

    https://communityindex.ro/comunicarea-rezultatelor-2022/

    Scopul clasamentului este de a evidenția proiecte CSR deosebit de performante, care se concentrează mai mult pe aspecte precum dialogul cu părțile implicate, sustenabilitatea proiectelor și măsurarea efectelor pe termen mediu și lung. Indexul comunitar face parte din clasamentul general al indexului CRS pentru România. Acesta reprezintă cea mai importantă valoare măsurată pentru transparență și performanță din perspectiva sustenabilității corporative.

    Un total de 850 de proiecte au fost evaluate anul trecut.

    Metodologia de evaluare se bazează pe scoruri pentru trei benchmark-uri internaționale considerate a fi cele mai importante în domeniu: cadrul ”Business for Societal Impact” (un standard global pentru măsurarea și gestionarea investițiilor comunitare ale companiilor), Strategic Community Investment Guide al International Finance Corporation și GRI Sustainability Reporting Standards (standardele GRI). 

    https://communityindex.ro/community-index-2022/




     

  3. În septembrie 2022, Telekom Mobile a fost distinsă de revista de afaceri Biz pentru cultura sa organizațională orientată către clienți. Înregistrarea întregii conferințe poate fi găsită aici:

    https://www.facebook.com/RevistaBiz/videos/453506190064382


  4. Telekom Mobile a primit de la revista de afaceri online și de canalul TV aferent Comunicatii Mobile la data de 9 decembrie, în cadrul galei anuale, premiul pentru „Cea mai bună experiență digitală a clienților“.
    https://comunic.ro/gala-digital-transformation-2022-si-a-desemnat-castigatorii-pentru-romania/  

Apartenențe:

  • Consiliul Român pentru Publicitate (membru din 2015)
  • Asociația operatorilor de telefonie mobilă din România (membru din 2008)
  • Membru cu drepturi depline al GSM img Association prin Deutsche Telekom

Mai multă siguranță online pentru copii

© Photo: Telekom Pictureworld

Telekom Romania Mobile a dezvoltat un proiect de informare pentru social media pe tema „Online – cine știe este protejat”. Campania își propune să promoveze inițiativa internațională privind menținerea în siguranță a copiilor pe Internet. Campania de informare „Mai multă siguranță online pentru copii” își propune să ajungă la părinți și copiii acestora, deoarece, de regulă părinții sunt cei care își asumă în primul rând responsabilitatea pentru educația copiilor. 

Campania s-a desfășurat pe paginile de Facebook și LinkedIn ale Telekom Mobile în februarie și martie anul trecut. Aceasta a constat din șase tutoriale și un sondaj pe această temă. Fiecare videoclip a cuprins fapte și date specifice unei anumite teme, precum și sfaturi utile de la psihoterapeutul Simona Nicolaescu. Campania s-a învârtit în jurul următoarelor teme: 1. Cum să vorbim despre hărțuirea online, 2. Cum să asigurăm mai multă siguranță online, 3. Cum să petrecem mai puțin timp online, 4. Cum să prevenim hărțuirea online, 5. Tinerii, publicitatea online și mesajele negative și 6. Cum să utilizăm Internetul în siguranță.

Rezultate:

75.000 de persoane au vizionat videoclipurile

S-a ajuns la 1.071.522 de persoane prin Facebook și LinkedIn

© Photo: Telekom Pictureworld

Bursele Telekom 2022-2023

© Photo: Telekom Romania Mobile

Și anul trecut, studenții deosebit de talentați au putut aplica din nou la Telekom pentru burse lunare în valoare de 3.000 de lei (aproximativ 600 de euro), de data aceasta pentru intervalul de șase luni din ianuarie până în iulie 2023. Pentru o aplicație de succes, studenții trebuiau să demonstreze realizări academice remarcabile la disciplinele MINT, precum și un angajament impresionant față de proiecte extracurriculare și muncă voluntară.

La concurs s-au înscris 164 de studenți. Aceștia erau cu toții înscriși la una dintre universitățile de stat din România, la zi, la cursurile de Automatizare și Calculatoare, Cibernetică, Informatică, Matematică, Electrotehnică, Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației. Juriul a selectat apoi cei 10 câștigători dintre cei 20 de finaliști care au ajuns în runda finală.

„Suntem mândri de toți câștigătorii. Acești zece tineri sunt hotărâți să exceleze în domeniile alese. De asemenea, pentru ei este important să contribuie la dezvoltarea continuă a societății românești. Suntem foarte bucuroși să îi putem felicita toți studenții care participă la acest program și le dorim mult succes în implementarea tuturor proiectelor lor. Dorim să mulțumim tuturor universităților, asociațiilor studențești și reprezentanților presei care au promovat și programul din acest an”, a declarat Ruxandra Vodă, Head of Corporate Communications la Telekom Mobile.

Membrii juriului concursului de burse Telekom 2022-2023 au fost experți în comunicare și cadre universitare cu înaltă calificare: Emil Cazacu – Profesor la catedra de inginerie, Facultatea de electrotehnică, Universitatea Politehnică București, Alexandra Marola – Associate Partner, AIMS International, România, Cristina Bazavan –  jurnalistă, Sorin Psatta – Profesor extraordinar, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării de la Universitatea din București, Paula Covrig –  Director pentru experiența învățării, Banca Comercială Română și Ruxandra Vodă – director de comunicare corporativă la Telekom Mobile.

„Bursele Telekom” este un program CR de la Telekom Mobile care își propune să identifice tinerii cu potențial de leadership. Acești studenți sunt entuziasmați de specialitatea lor, au un succes academic evident și și-au stabilit deja obiective profesionale excelente. Aceștia se deosebesc de colegii lor prin proiecte extracurriculare și muncă voluntară. Programul a fost lansat în 2010 și, de-a lungul anilor, a stimulat studenți excepțional de talentați și de succes din punct de vedere academic. Până în prezent, 120 de bursieri din universități de renume din România au profitat de sprijinul financiar al Telekom Mobile.

Beneficiari ai burselor: 10 studenți

Acoperire media:  569 127 (FB, Instagram, Tik Tok)

Mai multă siguranță online pentru seniori 2022-2023

Pentru Telekom România, misiunea companiei-mamă de a asigura participarea egală în societatea digitală pentru toată lumea este o preocupare importantă. Toți oamenii ar trebui să aibă acces la diversele oportunități pe care ni le oferă digitalizarea.

Prin serviciile noastre conectăm oamenii și știm că Internetul oferă nenumărate oportunități și posibilități de a învăța, de a face noi prieteni și chiar de a găsi parteneri de viață. În același timp, este și locul perfect pentru persoanele care exploatează anonimatul din spatele ecranului unui computer în scopuri negative. Este general cunoscut faptul că adolescenții sunt ținta ideală pentru infractori, însă siguranța online a persoanelor în vârstă este rareori luată în considerare.

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă bătrânii noștri este singurătatea. În timp ce Internetul poate ajuta, oferindu-le oportunități de contact interpersonal, acesta crește totodată vulnerabilitatea acestora. Utilizarea rețelelor sociale este în creștere în rândul pensionarilor. Acestea reprezintă o platformă importantă pe care oamenii se pot interconecta și pot comunica cu ceilalți.

Însă, dacă ceva sună prea frumos pentru a fi adevărat, de obicei este. De aceea, siguranța online ar trebui să fie o prioritate maximă.

Ca parte a campaniei noastre „Mai multă securitate online pentru seniori”, sub motto-ul „Online – cine știe este protejat”, oferim prin scurte videoclipuri, special pentru grupul țintă de peste 55 de ani, pe YouTube, Facebook și LinkdIn, instrucțiuni „bine ambalate” despre digitalizare.
Teme: 1. Securitatea parolelor și a datelor (informații cu caracter personal distribuite pe site-uri web necunoscute), 2. Clicul pe linkuri (e-mail, mesaje) și descărcări sigure, 3. Recunoașterea și evitarea activităților frauduloase, 4. Informații online despre sănătate și bunăstare, 5. Fake News, 6. Utilizarea în siguranță a dispozitivelor mobile (partajarea de conținut/informații, acordarea de permisiuni pentru aplicații, partajarea locațiilor etc.).

Suplimentar, se țin seminarii în centrele de seniori din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, DGASPC, din București. 

Campania a fost dezvoltată în trimestrul patru al anului 2022 și va fi lansată în primul trimestru al anului 2023 atât online, pe rețelele de socializare, cât și în locație.

Inițiativa „Intenții bune” a Deutsche Telekom EU – proiect comun de reîmpădurire 2022 cu Mai Mult Verde

© Photo: Telekom Romania Mobile

Deutsche Telekom EU abordează preocupările societății cu privire la schimbările climatice prin promovarea protecției mediului în inițiative precum preluarea dispozitivelor mobile (ținta pentru 2022 pentru România: preluarea a 8.876 de dispozitive). 

La data de 26 noiembrie 2022, Telekom Romania Mobile a participat alături de asociația Mai Mult Verde la împădurirea unui mal de râu din județul Giurgiu. Cel puțin 5.000 de copaci au fost plantați pe o suprafață de un hectar de lângă malul Dunării. Angajații au putut participa ca voluntari la acest proiect de reîmpădurire.

Asociația MMV a propagat campania de plantare în comunitățile sale (site-uri web, social media, foști voluntari) și a recrutat voluntari printr-un formular online. Oricine a dorit să participe la campania de plantare s-a putut înscrie acolo.

Inițiativa de reîmpădurire se înscrie și într-un proiect pilot Mai Mult Verde lansat în toamna anului 2022, cu scopul de a planta prima pădure comunală din Giurgiu. Aici este vorba de un concept de împădurire urbană unic în România, care ar putea servi și ca model pentru alte municipalități și autorități locale din țară.

© Photo: Mai Mult Verde

Pădurea comunală Cama va fi creată pe malul unui canal al Dunării în și în jurul orașului Giurgiu. Zona propusă spre dezvoltare de Mai Mult Verde și arhitectul peisagist Alexandru Gheorghe face parte din malul istoricului canal Cama, care asigura accesul la portul medieval și „citadela insulară” Giurgiu. Situat la marginea de sud a orașului Giurgiu, canalul se întinde între două rezervații naturale: insulele Cioroiu și Mocanu din aval și insulele Slobozia și Cama Dinu din amonte. Canalul Cama ar putea servi ca o legătură fizică între habitatele din aceste rezervații naturale.

Pădurea comunală Cama este la doar 10 minute de centrul istoric al orașului. Acolo se află numeroase clădiri de mare interes arhitectural și istoric, precum și situri de patrimoniu industrial al regiunii. Pe aici trece și drumul principal spre malurile Dunării (sursa: Mai Mult Verde).

#WhatWeValue în România, ca parte a campaniei globale a Deutsche Telekom

© Photo: Telekom Pictureworld

Pe platforma digitală globală #WhatWeValue, accesibilă gratuit și dezvoltată de Deutsche Telekom, comunitățile angajate social din Generația Z pot să se interconecteze, să învețe de la activiști sociali cu experiență, să își conștientizeze propriile proiecte de voluntariat, să descopere potențialuri și să beneficieze de sprijinul suplimentar personalizat și individualizat de la Telekom. Platforma folosește tehnologia NFT img pentru a transforma conectivitatea digitală în valoare reală.

Campania #WhatWeValue 2022 din România s-a adresat persoanelor angajate social, cu vârste între 18 și 30 de ani, care au organizat și prezentat proiecte sociale în domeniile: mediu, sănătate mintală, protecția animalelor, migrație, educație și egalitate. Compania DT a dezvoltat o aplicație specială (whatwevalue.telekom.com) pentru înregistrarea proiectelor și pentru votare.

Doi câștigători au fost selectați în fiecare lună pe baza voturilor exprimate pe platformă. În luna iulie 2022, asociația Aluziva din România a ocupat primul loc, câștigând un sprijin financiar de 35.000 de Euro pentru implementarea proiectului său. Scopul organizației este de a sprijini grupurile defavorizate, în special mamele și copiii aflați în circumstanțe dificile, educația în zonele rurale și inițiativele care, dacă nu pot să schimbe lumea, pot schimba viețile indivizilor. Astfel, de ex., este planificată construirea de biblioteci în unele regiuni defavorizate ale României.

Peste 2,5 milioane de Unique Viewers au fost accesați prin campania media digitală, în timp ce peste 417.000 de Unique Viewers din România au accesat platforma WWV: https://whatwevalue.telekom.com/ro-RO/.

Ajutor pentru Ucraina sub formă de donații și tarife reduse

Pe măsură ce criza refugiaților ucraineni s-a intensificat la sfârșitul lunii februarie și începutul lunii martie 2022, mulți cetățeni și companii din România au oferit ajutor și protecție persoanelor nevoiașe care fugeau de război în țara vecină. 

Companiile de telecomunicații au contribuit la eforturile de ajutorare cu produsele lor: au donat cartele SIM pentru a facilita comunicarea pentru voluntari și refugiați. De asemenea, au făcut apel la angajații lor să doneze articole esențiale. 

Telekom Romania Mobile a fost una dintre primele companii care s-a alăturat sprijinului întregii societăți românești și a adus contribuții practice. 

Următoarea prezentare generală oferă o impresie despre măsurile de ajutor prin care Telekom Romania Mobile i-a sprijinit activ pe refugiații din Ucraina:

  • Aproape 14.000 de persoane au putut efectua apeluri internaționale și trimite SMS-uri gratuite în Ucraina.
  • Aproape 2.000 de persoane au obținut acces la roaming gratuit în Ucraina pentru internet, apeluri și SMS-uri.
  • Crucea Roșie Română a primit 20.000 de cartele SIM preplătite nelimitate cu un credit de 5 euro și o valabilitate de o lună, care au fost distribuite ucrainenilor sosiți.
  • Sponsorizarea concertului caritabil „We are One” organizat de Festivalul SAGA și Pro TV în sprijinul victimelor conflictului din Ucraina. Toate încasările din vânzarea de bilete și din reclamele de pe Pro TV au fost donate Crucii Roșii. Telekom Romania Mobile a susținut campania prin reclame în timpul evenimentului.
  • Au fost înființate portaluri de donații prin SMS (de ex. pentru UNICEF și Crucea Roșie Română).

Instalații solare pentru stații de bază

Telekom Mobile continuă să investească în energii regenerabile pentru un viitor prietenos cu mediul. Astfel am implementat un proiect ambițios de conectare a stațiilor de bază la panouri solare, pentru a putea înlocui sursele de energie existente cu energii regenerabile. Anul trecut, 500 de stații de bază au fost dotate cu instlații fotovoltaice. Prin această investiție într-un viitor verde pentru România, emisiile de CO2 ale companiei vor fi semnificativ mai mici în următorii ani.

„Efectele schimbărilor climatice sunt deja simțite și vrem să ne jucăm rolul în crearea unui viitor durabil pentru planeta noastră. Protecția climei este unul dintre principalii piloni ai strategiei noastre și acționăm în consecință”, a declarat Florina Tănase, Director HR, Juridic și Afaceri Externe la Telekom Romania Mobile.

Telekom Mobile instalează sisteme fotovoltaice încă din 2015, viteza crescând de la an la an. Locațiile acestor instalații se află în marile centre urbane dar și în zonele rurale mai mici din toată România. Compania se angajează să continue acest program până când cât mai multe locații beneficiază de soluții de energie verde.

După instalarea sistemelor, consumul de energie poate fi redus cu până la 90 la sută, în funcție de condițiile meteorologice. 100 la sută nu se poate realiza deoarece sistemele de răcire ale sistemelor de aer condiționat sunt încă operate cu energie electrică de la furnizorul național de energie și există alte restricții specifice amplasamentului.
Datorită funcționării practic fără emisii de CO2 a stațiilor de bază ale Telekom Mobile alimentate cu energie regenerabilă se reduc semnificativ și costurile cu electricitatea, ceea ce îmbunătățește eficiența la nivel de costuri a companiei.

Instalațiile solare transformă lumina naturală a soarelui în energie electrică. Acestea u nevoie doar de lumină și pot funcționa în toate condițiile meteorologice, însă generează mai puțină energie în zilele înnorate.

More... All news