T-Mobile
Czech Republic,
a.s.

Jose Severino Perdomo Lorenzo
CEO
T-Mobile Czech Republic

T-Mobile je společnost se značným společenským vlivem. Naše servisy poskytují služby více než šesti milionům zákazníků/zákaznic, k našemu týmu náleží více než tři tisíce zaměstnanců a další desetitisíce jich pracují pro naše dodavatele. Chtěli bychom tento vliv využívat co nejpozitivněji a udržitelným uspořádáním naší obchodní jít dobrým příkladem. Agenda ESG img je pro nás strategickou prioritou. Základními principy, za které se bez jakéhokoliv „kdyby“ a „ale“ zasazujeme, jsou zachování lidských práv, férové pracovní podmínky pro všechny, ochrana životního prostředí a potírání korupce. Přitom se soustředíme na oblasti, ve kterých můžeme zajistit základní změny – jako digitální leader na trhu a jeden z nejvýznamnějších provozovatelů mobilních sítí a poskytovatel řešení konektivity a koncových přístrojů. Proto věnujeme naši pozornost zejména digitální inkluzi a psychické pohodě lidí, neboť si jsme vědomi, že technologie s sebou přináší nejen velké šance, ale také rizika. Jsme společnost, která musí pro poskytování svých služeb spotřebovávat energie. Proto má naše ekologická stopa odpovídající rozměr. Jedním ze stěžejních bodů strategie ESG je proto ochrana životního prostředí.

 

Stručně: Nejdůležitější fakta

Trhy, oblasti činnosti a tržní podíly

 

T-Mobile je největším provozovatelem mobilních sítí v České republice a poskytuje mobilní služby již 6,3 milionům zákazníků. Společnost neustále modernizuje a rozšiřuje svou komunikační strukturu, provozuje více než080 vysílačů 5G a pokrývá 46,7 procent české populace svojí sítí páté generace. Jako digitální leader na trhu poskytuje T-Mobile díky výstavbě a rozšiřování optické infrastruktury podstatný příspěvek k digitalizaci České republiky a směřuje tak k realizaci své dlouhodobé vize propojené země.

T-Mobile spolupracuje s předními technickými univerzitami v České republice na výstavbě privátních kampusových 5G sítí pro průmyslové využití. Společné projekty ve formě inovačních hubů a zkušeben slouží k cílené podpoře digitalizace etablovaných podniků i startupů, a rovněž k dalšímu rozvoji inovačních sektorů v České republice.

T-Mobile je stabilní, silný partner pro firmy všech velikostí a nabízí jim nejmodernější výpočetní centra a pokroková řešení pro bezpečnou a spolehlivou správu dat. Služby v oblasti kybernetické bezpečnosti nebo cloudových a systémových řešení využívají úřady, instituce i velké a malé firmy.

Mezi priority společnosti patří odpovědné a udržitelné obchodní postupy. Firma používá čestné obchodní praktiky, účastní se vývoje přínosných aplikací a služeb, podporuje obecně prospěšná zařízení, malé firmy i soukromé osoby a je vždy připravena pomoci v případě nouzových situací. Zaměstnanci společnosti se účastní řady dobrovolných aktivit po celé České republice.

Počet zákazníků

 

6 400 000

Počet zaměstnanců

 

300

Účast společnosti Deutschen Telekom AG od roku

 

1996

Certifikace dle

 

ISO 9001 img:2015   
ISO 14001 img:2015
ISO 50001
ISO IEC 20000-1 CZ
ISO IEC 22301 CZ
ISO IEC 27001 CZ

Další informace na internetu

 

Další informace o společnosti jsou uvedeny na naší internetové stránce  a na tiskovém portálu . Informace o aktivitách ESG img společnosti jsou uvedeny zde.

Vlastní zprávy CR   Zpráva o udržitelnosti 2021

Ocenění a členství

Členství

  • A-CSR (Asociace společenské odpovědnosti)
  • APMS (Asociace provozovatelů mobilních sítí)
  • ČAEK (Česká asociace elektronických komunikací)  
  • Aliance pro mladé
  • Transparency International Club
  • UPP ČR (Unie podnikových právníků. Člen European Company Lawyers’ Association)
  • AmCham (Americká obchodní komora při Evropské unii)
  • ČNOPK (Česko-německá obchodní a průmyslová komora)
  • AKI (Asociace kritické infrastruktury)
  • SP ČR (Svaz průmyslu a dopravy ČR)
  • CIMCC (Česko-izraelská obchodní komora)
  • ICT img Union
  • Britská obchodní komora
  • Národní centrum pro průmysl 4.0
  • Institut pro politiku a společnost

Ocenění

  • Top zaměstnavatel – první místo v kategorii telekomunikace – Svaz studentů a absolventů (ASA)
  • German Brand Awards 2022 – První místo a zlatá medaile pro Magenta Experience Center
  • SDG Awards – Magenta Experience Center mezi TOP 5
  • Global Mobile Network EXPERIENCE 2022 Awards – Globální leader na trhu
  • Ocenění magazínu CHIP – Nejlepší datová síť

Program pro inkluzi sluchově postižených

Pro sluchově postižené nabízíme infolinku a v našich obchodech elektronickou transkripci. Servis je poskytován společností Transkript Online. Společnost Transkript Online zaměstnává zapisovatele se zrakovým postižením, kteří pro sluchově postižené provádí online přepis mluvené řeči (osobní komunikace nebo telefonní hovory). Tímto způsobem může T-Mobile Česká republika překonat komunikační bariéru, přispět k vytváření pracovních míst pro zrakově postižené a podpořit přitom společnost Transkript Online, nabízet sluchově postiženým spoluobčanům bezplatné služby. V uplynulém roce bylo využito 13 000 minut online transkripce.

Dále podporujeme senzibilizační kampaně týkající se tématu sluchových postižení. 

Angažovanost našich zaměstnanců

K řadě dobrovolnických aktivit našich zaměstnanců patři tradiční benefiční akce „Pomáhejme příběhům“ firemní dobrovolnické akce „Den pro dobrý skutek“, interní sbírka pro lidi postižené válkou na Ukrajině a mnoho dalších. V rámci akce „Pomáhejme příběhům“ zaměstnanci nominují celkem 20 potřebných občanů. Po zveřejnění svých příběhů na intranetu museli zaměstnanci, kteří je sepsali, nejprve sami darovat 40 eur, a pak mohli požádat kolegy, aby rovněž přispěli ke shromáždění celkové potřebné částky. Společnost T-Mobile se zavázala, že jakoukoliv částku, shromážděnou tímto způsobem, zdvojnásobí. Zúčastnilo se celkem 300 zaměstnanců a jejich dary a dary společnosti činily celkem více než 41 000 euro. Tato iniciativa poskytla významnou pomoc lidem v obtížných životních situacích. Ve většině případů se ocitli v nouzové situaci vlivem nemoci nebo nehody. T-Mobile Česká republika zdvojnásobí částku shromážděnou zaměstnanci.

Druhá interní benefiční akce patřila lidem postiženým válkou na Ukrajině. Zúčastnilo se jí 961 našich pracovníků a společnost T-Mobile Česká republika ztrojnásobila částku shromážděnou zaměstnanci (za každou českou korunu, darovanou zaměstnancem, poskytla společnost T-Mobile Česká republika navíc dvě další). Celkem se přitom vybralo 328 000 eur.

Náš pomocný program „Den pro dobrý skutek“ našim zaměstnancům umožňuje strávit jeden pracovní den v roce prací pro některou obecně prospěšnou organizaci. V uplynulém roce jsme tento program rozšířili tím, že naši zaměstnanci mohli jako obvykle jeden den podpořit organizaci dle vlastního výběru a navíc obdrželi další dva dny na pomoc Ukrajině. V roce 2022 se tohoto programu se zúčastnilo kolem 300 dobrovolných pomocníků a podpořili asi 30 pomocných organizací.

Iniciativa „Dobrá věc“

V rámci naší iniciativy „Dobrá věc“ (“Good Cause Initiative”) podporujeme dlouhodobý projekt „Chytrá lesní krajina“ České zemědělské univerzity v Praze. Tímto projektem mají být vyvinuta a realizována opatření, kterými mají být zmírněny důsledky klimatické změny. Přitom jde o to, připravit lesy na klimatické podmínky, které budou podle odhadů panovat ve střední Evropě od roku 2050 (dlouhá období sucha, vyšší teploty, intenzivní deště, které vedou k záplavám atd.). Výzkumné práce se budou soustředit na lesní krajinu o rozloze větší než 1 700 hektarů podél potoka Jevany v obci Jevany v blízkosti Prahy. Zde má být prozkoumáno, jak různé druhy stromů a rostlin za různých podmínek a při různých metodách zavlažování celkově interagují s lesním ekosystémem. Budou rekultivovány tůně a mokřady, vybudovány rybníky, přehrady a retenční nádrže a měřena a analyzována řada parametrů. Při získávání, přenosu a analýze dat, modelaci podmínek životního prostředí a automatizaci procesů (např. zavlažování) se používají moderní technologie a ICT img řešení. Záměr se zakládá na podobném projektu s názvem „Chytrá zemědělská krajina“.  

Kliknutí pro klid

Tento společný projekt společnosti T-Mobile Česká republika, české policie a českého ministerstva vnitra na téma chování na internetu je zaměřeno zejména na naše starší spoluobčany. V rámci projektu organizujeme diskuzní skupiny a workshopy. Nejdůležitější informace jsou shrnuty do krátkých videí, která jsou publikována prostřednictvím sociálních médií na webu Microsite projektu a na obrazovkách v lékařských ordinacích a čekárnách. Sestavujeme informační materiály a věstníky, které jsou seniorům distribuována do knihoven, nemocnic, lékařských ordinací a do míst jejich setkávání.

Klíč do světa médií

Nový projekt na podporu mediální gramotnosti mladých lidí, učitelů a rodičů, jakož i potírání podvodných informací. K výuce vyvíjíme instruktážní videa podcasty a informační letáky. Organizujeme diskuzní skupiny se žurnalisty a pořádáme soutěže studentů na specifická témata.

Digitální vzdělávání a Magenta Experience Center

V naší Digitální akademii se věnujeme bezplatné výuce digitální gramotnosti u neziskových organizací. V uplynulém roce se jí zúčastnilo téměř 400 osob. Magenta Experience Center je zcela specifický zážitkový svět, ve kterém si návštěvníci mohou vyzkoušet práci s moderními technologiemi a seznámit se s nejrůznějšími tématy, a to jak formou používání zařízení na místě, tak i účastí na vzdělávacích akcích. V létě byly pořádány letní kempy pro děti (s výukou programování a vývoje technologií, 3D tisku a mnoha dalších). Jeden z kempů byl nabízen bezplatně pro děti rodičů samoživitelů.

Naši dobrovolní pomocníci organizují digitální vzdělávací kurzy pro seniory a pomáhají starším spoluobčanům se zacházením s technologiemi. V MEC byly nabízeny kurzy zaměřené speciálně na naše starší spoluobčany.

Duševní zdraví

Ve spolupráci s dobročinnou organizací „Nevypusť Duši!“ sponzorujeme její program na podporu duševního zdraví na technických středních školách. V posledním roce jsme zorganizovali asi 160 workshopů po celé zemi a uspořádali jsme u příležitosti dne duševního zdraví v Magenta Experience Center diskuze na pódiu s experty a workshopy pro zaměstnance i pro veřejnost. Zadali jsme také vypracování studie, která se zabývala otázkou, jak dospělí (rodiče, učitelé, dětští psychologové) posuzují duševní zdraví dětí. Studie byla natolik úspěšná, že je nyní dokonce využívána jako cenný zdroj dat státními úřady.

More... All news