T-Systems
Nederland
B.V.

Emily Glastra, Managing Director, T-Systems Netherlands

Emily Glastra
Managing Director
T-Systems Netherlands

oor T-Systems Nederland is maatschappelijk verantwoord handelen een belangrijk aandachtspunt. Daarom hebben wij een CR-strategie ontwikkeld die is gericht op een klimaatvriendelijke en hulpbronnenefficiënte samenleving, aantrekkelijke arbeidsomstandigheden, gelijke kansen voor deelname aan de informatie- en kennismaatschappij en duurzaam leveranciersbeheer. In het kort: wij willen een milieubewust bedrijf zijn, een gewilde werkgever en een positieve kracht in onze samenleving.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van “groene” initiatieven van ons bedrijf:

  1. Uitvoering van een begin 2022 ingevoerde aanbestedingsrichtlijn voor bedrijfsvoertuigen, waardoor sindsdien alleen nog elektrische voertuigen mogen worden besteld.

  2. Verdere besparingen op het elektriciteits- en verwarmingsverbruik in onze faciliteiten.

  3. Maatschappelijk verantwoord gedrag blijft een van onze selectiecriteria bij het beoordelen van potentiële leveranciers in het inkoopproces.

Sinds het tweede kwartaal van 2022 bestaat er toepassingsgericht klantenbeheer bij T-Systems in Nederland. Zo kunnen we nieuwe prioriteiten stellen en onze aandacht voor klantenbeheer intensiveren. In het afgelopen jaar hebben wij ons daarom vooral gericht op het scheppen van passende randvoorwaarden voor rapportage en transparantie met betrekking tot onze duurzaamheidsdoelstellingen. Voor 2023 ligt de nadruk op onze plaatselijke klantenbeheersstrategie en sociale factoren.

Actief bijdragen aan het welzijn van de samenleving is voor ons vanzelfsprekend. Vorig jaar hebben wij liefdadigheidsinitiatieven zoals de volgende ondersteund:

  1. Donatie ter ondersteuning van de mensen in Oekraïne die lijden onder de Russische invasie, die in strijd is met het internationaal recht.
  2. Steun voor de weduwe van een overleden collega. Bij beiden is in 2019 kanker gediagnosticeerd en onze collega is daaraan overleden. Zijn weduwe is een dappere overlevende. Zij beklom de Mont Ventoux als onderdeel van een inzamelingsactie voor kankeronderzoek.
  3. In september hebben wij de plaatselijke sponsoring overgenomen van de eerste Euro Challenge in Limburg, een sport- en teambuildingevenement met 30 teams en deelnemers uit de gehele wereld. De Euro Challenge moedigt aan tot betrokkenheid van werknemers en teamgeest en is tegelijkertijd goed voor de samenleving. Vorig jaar hebben we het goede doel 'Spieren voor spieren' ondersteund.
  4. Wij moedigen onze werknemers aan om tijd te besteden aan door het bedrijf ondersteunde liefdadigheidsinitiatieven.

Hieronder noemen we enkele successen van onze maatschappelijke betrokkenheid in het afgelopen jaar:

  1. Toepassing van de algemene richtlijn inzake diversiteit, gelijke kansen en integratie.
  2. Meer diversiteit op het managementniveau van ons bedrijf. Het aantal vrouwen in het managementteam werd verhoogd van één naar vier.
  3. Onze werknemers vinden dat er sinds corona een goed evenwicht is tussen kantoor aan huis en aanwezigheid in het bedrijf. De algemene betrokkenheid van onze werknemers blijft op een goed niveau (peiling).
  4. T-Systems Nederland kende een groter verloop, maar kon ook nieuwe medewerkers aantrekken, veelal via doorverwijzingen van huidige medewerkers.

T-Systems Nederland heeft het CO2-prestatiecertificaat van de “CO2 prestatie ladder” toegekend gekregen, waarmee de inspanningen van het bedrijf om de CO2-uitstoot met name in Nederland te verminderen, worden erkend. In 2021 kregen we het certificaat op niveau 3 en vorig jaar hebben we het certificaat op het hoogste niveau (5) aangevraagd, waaruit blijkt dat we op dit gebied vooruitgang hebben geboekt. 

 

In één oogopslag: De belangrijkste feiten

Markten, bedrijfssegmenten en marktaandelen

 

Industrie, consumptiegoederen en openbare diensten

Aantal cliënten

 

19

Aantal werknemers

 

270

Deelname van Deutsche Telekom AG sinds

 

2001

Gecertificeerd volgens

 

ISO 9001 img:2015
ISO 14001 img:2015
ISO 45001:2018
ISO 27001/17/18
ISO 22301
ISO 20000
CO2 Prestatieladder

Voertuigbeleid

In lijn met de door de overheid opgelegde klimaatdoelstellingen en de bijbehorende concernbrede klantenbeheersdoelstellingen van Deutsche Telekom AG en T-Systems International, heeft T-Systems Nederland besloten het wagenpark van het bedrijf te verduurzamen. Zo moeten alle huurauto's tegen 2025 vrij zijn van fossiele brandstoffen en moet het bedrijfswagenpark uitsluitend uit elektrische voertuigen bestaan. We zijn erg blij dat onze medewerkers sinds 2021 bewust kiezen voor elektrische huurvoertuigen. Om deze ontwikkeling verder te bevorderen is vorig jaar besloten geen nieuwe huurauto's met een verbrandingsmotor meer aan te schaffen. Sinds 1 juli 2022 kunnen alleen nog maar elektrische huurauto's worden besteld, zodat de bedrijfsvloot in 2025 volledig uit elektrische voertuigen zal bestaan. Deze wijziging is overeengekomen met de werknemersvertegenwoordigers en maakt nu deel uit van het reisbeleid. Onze medewerkers werden omtrent deze innovatie geïnformeerd en met rijden in een elektrische huurauto vertrouwd gemaakt. In samenwerking met onze autoverhuurders geeft T-Systems Nederland voorlichting over elektromobiliteit en milieubewust reisgedrag. Het reisbeleid van T-Systems Nederland bevat ook nuttige tips om milieuvriendelijker te rijden, om de werknemers daarvan bewust te maken.

Kantoorgebouwen en datacentra worden milieuvriendelijker

In 2022 was het voornaamste doel voor onze datacentra om energieverbruik gestaag te verminderen. Op sommige gebieden verbruikten we 18 procent meer energie dan in 2021. Dit kan worden toegeschreven aan het hoge energieverbruik van de nieuwe klanten, die in 2021 zijn geworven. In 2022 konden we ons totale energieverbruik metprocent verminderen. Zonder deze nieuwe toevoegingen zou de daling ongeveer 17 procent zijn geweest. We blijven dus voortbouwen op onze successen van de voorgaande jaren:

  • 20212022: Vermindering met 7 procent
  • 20202021: Stijging met 6 procent
  • 20192020: Vermindering met 6 procent
  • 20182019: Vermindering met 22 procent
  • 20172018: Vermindering met 21 procent
  • 20162017: Vermindering met 28 procent en
  • 20152016: Vermindering met 13 procent

Deze vermindering werd bereikt door moderniseringsmaatregelen (lifecycle-beheer), buitenbedrijfstelling van verouderde apparaten en consolidatie van de datacentra.

More... All news