Telekom Logo
2022 Corporate Responsibility Report

Distincții, apartenențe și colaborări/participări la dialoguri politice (naționale/internaționale)

Distincţii:

  1. În decembrie 2022, Telekom Mobile a fost distins cu aur în clasamentul indexului CST din România pentru raportarea de sustenabilitate pentru 2021.

    Telekom Mobile este una dintre cele mai bune companii în acest domeniu, alături de companii precum Kaufland, Coca-Cola HBC, CEZ România, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania și Heidelberger Zement.

    INDEXUL românesc pentru Corporate Sustainability & Transparency (indexul CST) este cel mai important și complet clasament de sustenabilitate din țară. Acesta listează peste 750 de companii, fiecare având peste 500 de angajați. Companiile cu mai puțin de 500 de angajați pot aplica pentru o evaluare bazată pe un scor.

    Raportul complet, precum și clasamentul pot fi găsite aici:

    https://sustainabilityindex.ro/wp-content/uploads/2022/12/Romania-CST-Index-2022.pdf

  2. Pentru proiectul „Futureproof”, Telekom Mobile a fost distins cu argint în cadrul indexului comunitar la categoria „Instruire pentru carieră”. 

    Indexul comunitar există din 2019 și este primul și singurul index img pentru programe și proiecte ale companiilor românești care investesc în cauze comunitare.

    https://communityindex.ro/comunicarea-rezultatelor-2022/

    Scopul clasamentului este de a evidenția proiecte CSR deosebit de performante, care se concentrează mai mult pe aspecte precum dialogul cu părțile implicate, sustenabilitatea proiectelor și măsurarea efectelor pe termen mediu și lung. Indexul comunitar face parte din clasamentul general al indexului CRS pentru România. Acesta reprezintă cea mai importantă valoare măsurată pentru transparență și performanță din perspectiva sustenabilității corporative.

    Un total de 850 de proiecte au fost evaluate anul trecut.

    Metodologia de evaluare se bazează pe scoruri pentru trei benchmark-uri internaționale considerate a fi cele mai importante în domeniu: cadrul ”Business for Societal Impact” (un standard global pentru măsurarea și gestionarea investițiilor comunitare ale companiilor), Strategic Community Investment Guide al International Finance Corporation și GRI Sustainability Reporting Standards (standardele GRI). 

    https://communityindex.ro/community-index-2022/




     

  3. În septembrie 2022, Telekom Mobile a fost distinsă de revista de afaceri Biz pentru cultura sa organizațională orientată către clienți. Înregistrarea întregii conferințe poate fi găsită aici:

    https://www.facebook.com/RevistaBiz/videos/453506190064382


  4. Telekom Mobile a primit de la revista de afaceri online și de canalul TV aferent Comunicatii Mobile la data de 9 decembrie, în cadrul galei anuale, premiul pentru „Cea mai bună experiență digitală a clienților“.
    https://comunic.ro/gala-digital-transformation-2022-si-a-desemnat-castigatorii-pentru-romania/  

Apartenențe:

  • Consiliul Român pentru Publicitate (membru din 2015)
  • Asociația operatorilor de telefonie mobilă din România (membru din 2008)
  • Membru cu drepturi depline al GSM img Association prin Deutsche Telekom