Telekom Logo
2022 Corporate Responsibility Report

Mai multă siguranță online pentru seniori 2022-2023

Pentru Telekom România, misiunea companiei-mamă de a asigura participarea egală în societatea digitală pentru toată lumea este o preocupare importantă. Toți oamenii ar trebui să aibă acces la diversele oportunități pe care ni le oferă digitalizarea.

Prin serviciile noastre conectăm oamenii și știm că Internetul oferă nenumărate oportunități și posibilități de a învăța, de a face noi prieteni și chiar de a găsi parteneri de viață. În același timp, este și locul perfect pentru persoanele care exploatează anonimatul din spatele ecranului unui computer în scopuri negative. Este general cunoscut faptul că adolescenții sunt ținta ideală pentru infractori, însă siguranța online a persoanelor în vârstă este rareori luată în considerare.

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă bătrânii noștri este singurătatea. În timp ce Internetul poate ajuta, oferindu-le oportunități de contact interpersonal, acesta crește totodată vulnerabilitatea acestora. Utilizarea rețelelor sociale este în creștere în rândul pensionarilor. Acestea reprezintă o platformă importantă pe care oamenii se pot interconecta și pot comunica cu ceilalți.

Însă, dacă ceva sună prea frumos pentru a fi adevărat, de obicei este. De aceea, siguranța online ar trebui să fie o prioritate maximă.

Ca parte a campaniei noastre „Mai multă securitate online pentru seniori”, sub motto-ul „Online – cine știe este protejat”, oferim prin scurte videoclipuri, special pentru grupul țintă de peste 55 de ani, pe YouTube, Facebook și LinkdIn, instrucțiuni „bine ambalate” despre digitalizare.
Teme: 1. Securitatea parolelor și a datelor (informații cu caracter personal distribuite pe site-uri web necunoscute), 2. Clicul pe linkuri (e-mail, mesaje) și descărcări sigure, 3. Recunoașterea și evitarea activităților frauduloase, 4. Informații online despre sănătate și bunăstare, 5. Fake News, 6. Utilizarea în siguranță a dispozitivelor mobile (partajarea de conținut/informații, acordarea de permisiuni pentru aplicații, partajarea locațiilor etc.).

Suplimentar, se țin seminarii în centrele de seniori din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, DGASPC, din București. 

Campania a fost dezvoltată în trimestrul patru al anului 2022 și va fi lansată în primul trimestru al anului 2023 atât online, pe rețelele de socializare, cât și în locație.