Telekom Logo
2022 Corporate Responsibility Report

Inițiativa „Intenții bune” a Deutsche Telekom EU – proiect comun de reîmpădurire 2022 cu Mai Mult Verde

© Photo: Telekom Romania Mobile

Deutsche Telekom EU abordează preocupările societății cu privire la schimbările climatice prin promovarea protecției mediului în inițiative precum preluarea dispozitivelor mobile (ținta pentru 2022 pentru România: preluarea a 8.876 de dispozitive). 

La data de 26 noiembrie 2022, Telekom Romania Mobile a participat alături de asociația Mai Mult Verde la împădurirea unui mal de râu din județul Giurgiu. Cel puțin 5.000 de copaci au fost plantați pe o suprafață de un hectar de lângă malul Dunării. Angajații au putut participa ca voluntari la acest proiect de reîmpădurire.

Asociația MMV a propagat campania de plantare în comunitățile sale (site-uri web, social media, foști voluntari) și a recrutat voluntari printr-un formular online. Oricine a dorit să participe la campania de plantare s-a putut înscrie acolo.

Inițiativa de reîmpădurire se înscrie și într-un proiect pilot Mai Mult Verde lansat în toamna anului 2022, cu scopul de a planta prima pădure comunală din Giurgiu. Aici este vorba de un concept de împădurire urbană unic în România, care ar putea servi și ca model pentru alte municipalități și autorități locale din țară.

© Photo: Mai Mult Verde

Pădurea comunală Cama va fi creată pe malul unui canal al Dunării în și în jurul orașului Giurgiu. Zona propusă spre dezvoltare de Mai Mult Verde și arhitectul peisagist Alexandru Gheorghe face parte din malul istoricului canal Cama, care asigura accesul la portul medieval și „citadela insulară” Giurgiu. Situat la marginea de sud a orașului Giurgiu, canalul se întinde între două rezervații naturale: insulele Cioroiu și Mocanu din aval și insulele Slobozia și Cama Dinu din amonte. Canalul Cama ar putea servi ca o legătură fizică între habitatele din aceste rezervații naturale.

Pădurea comunală Cama este la doar 10 minute de centrul istoric al orașului. Acolo se află numeroase clădiri de mare interes arhitectural și istoric, precum și situri de patrimoniu industrial al regiunii. Pe aici trece și drumul principal spre malurile Dunării (sursa: Mai Mult Verde).